Imádom az ilyen beteg motorokat

Kenyér írta:15 év sok idő. a nyelvünk változik.
Én is nék-ezek.
És nemszeretem a nák-ot. de tény,hogy elfogadja a nyelvtanunk
zoner írta:Nincs itthon idei helyesírási szabályzat, de kétlem, hogy ez így lenne, pont azért, mert annak van helye máshol. Például hogy kiásnák a szervereket.
Na mióta is nem motoroztam? Ez vajon már az elvonási tünet?Kenyér írta:15 év sok idő. a nyelvünk változik.
Én is nék-ezek.
És nemszeretem a nák-ot. de tény,hogy elfogadja a nyelvtanunk
zoner írta:Nem. Az ikes ragozás feltételes módjánál kell keresni. Azt nem tudom, hogy melyik google találaton volt más, de a neten rengeteg információs szemét van. Ezzel csak az a baj, hogy ha vége a világnak és valamikor kiássák a szervereket, néznek majd, hogy milyen primitív őseik voltak.
Feltételes mód egyes szám első személy: *nék.
Feltételes mód többes szám harmadik személy: *nák
Feltételes mód egyes szám harmadik: *nál
Kb 15 éve verték a fejembe, azt hiszem általános iskola 4. osztály.Kenyér írta:guglizd ki. a nyelvunk elfogadja a nákot is. bar tenyleg szarul hangzik
Steve Xtra írta:zoner írta:Nem. Az ikes ragozás feltételes módjánál kell keresni. Azt nem tudom, hogy melyik google találaton volt más, de a neten rengeteg információs szemét van. Ezzel csak az a baj, hogy ha vége a világnak és valamikor kiássák a szervereket, néznek majd, hogy milyen primitív őseik voltak.
Feltételes mód egyes szám első személy: *nék.
Feltételes mód többes szám harmadik személy: *nák
Feltételes mód egyes szám harmadik: *nál
Kb 15 éve verték a fejembe, azt hiszem általános iskola 4. osztály.Kenyér írta:guglizd ki. a nyelvunk elfogadja a nákot is. bar tenyleg szarul hangzik
Ha már okoskodunk okoskák akkor jól tegyük
vagyis
Feltételes mód egyes szám második személy: -nál
Feltételes mód egyes szám harmadik személy: -na
PRobert írta:Én szívesen mennék !!!
Mondjuk nem vagyok benne biztos, hogy mi a jobb, ha már gyakorlott pályázó jön mögöttem, vagy ha egy teljesen kezdő
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 6 vendég