***brutus*** írta:nitrobi írta:Ducati és Piaggio fúzió?
A felröppent pletykák szerint, melyek egy bizonyos McKinsey tanulmányra hivatkoznak, a két nagy olasz motorgyártó a Ducati és a Piaggio fúzióra készül.![]()
Sem a Ducatit sem a Piaggiot nem kell bemutatni annak, aki egy kicsit is érdeklődik a motorok iránt. Már a múlt hónapban érkeztek a hírek egy esetleges eladásról, majd mindezt azonnal tagadta a Piaggio vezetősége.
Eltekintve a gazdasági-pénzügyi megfontolásoktól, melyet hagyjuk a gazdasági szakértőkre, a feltételezett olasz motorkerékpár konzorcium komoly konkurenciája lenne a japánoknak. Azért azt se felejtsük el, hogy a két olasz cég konkurensei egymásnak. Két dudás egy csárdában …
Ki venne meg kit? Nem nagyon vagyok otthon ezekben, de a Piaggo mint név nem tűnik olyan nagy vmi-nek, de gondolom ez az én műveletlenségem. A Piaggohoz tartozik a Moto Guzzi, Aprilia is? Bocs ha hülyeséget írtam.
Fenn van a főoldalon is már

Szóval ez csak pletyka. A Piaggio csoport nem kicsi, (Aprilia, Derbi, Moto Guzzi, Gilera, Vespa márkanevek tartoznak hozzá). A fúziuó lényege az lenne, hogy egyesülnek, (pl: Sony-Ericson stb).
közös bringa:
RSV4-sedici

A forrás szerint is csak pletyka az egész