Pegaso
- plazer
- Moderátor
- Vele motorozok: -
- Kapcsolat:
- Geresics
- Igazi tag
- Vele motorozok: Pegaso TRAIL
- Kapcsolat:
Re: Pegaso
Igen, tök más a kettő. Ugye az új Suzuki DL650XT, és a KTM 790 Adventure között lavírozom...plazer írta:Húha az nagyon 2 külön világ
Amíg meg nem vettem a kis KLX-et, addig egyértelműen a 790 Adventure-R volt a befutó, de most hogy ez megvan, már nem akarok kétmázsás dögökkel terepezni járni, a külföldi túrákon viszont továbbra is szempont az aszfalt elhagyása.
A V-Strom volna az ésszerű, de az megint 5 évig volna kb. jó, míg a 790 birtoklása jóval több érzelmet váltana ki, és jóval hosszabb távon volna elegendő! Sőt, igazából nem is hiszem, hogy igényem volna annál erősebb motorra...
www.MotorosVandor.hu
www.facebook.com/MotorosVandor
Magyar Napelem és Napkollektoros Szövetség - Baranya Megyei Elnök. Kérdezz bátran!
www.facebook.com/MotorosVandor
Magyar Napelem és Napkollektoros Szövetség - Baranya Megyei Elnök. Kérdezz bátran!

- plazer
- Moderátor
- Vele motorozok: -
- Kapcsolat:
Igen értem én, de ha csak aszfalton használod akkor is ég és föld a két motor. Szerintem a lényeget leírtad az utolsó bekezdésben, ha pedig már ésszerűség akkor ne motorozzunk mert semmi ésszerű nincs benneGeresics írta:Igen, tök más a kettő. Ugye az új Suzuki DL650XT, és a KTM 790 Adventure között lavírozom...plazer írta:Húha az nagyon 2 külön világ
Amíg meg nem vettem a kis KLX-et, addig egyértelműen a 790 Adventure-R volt a befutó, de most hogy ez megvan, már nem akarok kétmázsás dögökkel terepezni járni, a külföldi túrákon viszont továbbra is szempont az aszfalt elhagyása.
A V-Strom volna az ésszerű, de az megint 5 évig volna kb. jó, míg a 790 birtoklása jóval több érzelmet váltana ki, és jóval hosszabb távon volna elegendő! Sőt, igazából nem is hiszem, hogy igényem volna annál erősebb motorra...

Ki burzsujkodik, burzsuj lészen maga is!

-
- Új tag
- Vele motorozok: Aprilia Pegaso Trail
- Kapcsolat:
Pegaso vezérműlánc
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne a verzérműlánccal kapcsolatban.
Egy Pegaso Trail-em van, 2006-os. A használati útmutató szerint 10000km-enként vagy évente lenne szükséges a vezérműlánc ellenőrzés és ha szükséges akkor csere.
Ki milyen gyakran ellenőrízteti, illetve mennyi az a futás ami után mindenképpen érdemes cserélni, mielőtt még bármi gond lenne.
Most 30000km van a motorban, és egyenlőre semmi jele a problémának. Talán a láncfeszítőből lehetne megnézni, hogy mennyit feszített utána, és ha sokat akkor mindenképpen cserés.
Úgy gondoltam, hogy 40000km-nél lesz esedékes a szelephézagállítás, és egyben lecseréltetem, biztos ami biztos, de nem tudom van-e értelme.
Köszönöm,
Norbi
Egy Pegaso Trail-em van, 2006-os. A használati útmutató szerint 10000km-enként vagy évente lenne szükséges a vezérműlánc ellenőrzés és ha szükséges akkor csere.
Ki milyen gyakran ellenőrízteti, illetve mennyi az a futás ami után mindenképpen érdemes cserélni, mielőtt még bármi gond lenne.
Most 30000km van a motorban, és egyenlőre semmi jele a problémának. Talán a láncfeszítőből lehetne megnézni, hogy mennyit feszített utána, és ha sokat akkor mindenképpen cserés.
Úgy gondoltam, hogy 40000km-nél lesz esedékes a szelephézagállítás, és egyben lecseréltetem, biztos ami biztos, de nem tudom van-e értelme.
Köszönöm,
Norbi
- kissattis
- Kíváncsi
- Vele motorozok: Peg650Etv 1000PegIE
- Kapcsolat:
Re: Pegaso vezérműlánc
SziaGNorbi írta:Sziasztok!
Köszönöm,
Norbi
Amennyiben nincs hangja, vagyis nem csörög akor teljesen felesleges a csere.
- blazed
- Kíváncsi
- Vele motorozok: RST 1000 Futura
- Kapcsolat:
sziasztok! utóbbi időben egyre jobban vágyok a futurám mellé egy 600 köbcenti körüli túraendúróra, és most belebotlottam ebbe a hirdertésbe:
https://www.hasznaltauto.hu/motor/april ... 0-15679974
ismeri valaki ezt a gépet, esetleg valakinek az ismerősi körébe tartozik? gyanúsan olcsó, írják, hogy nem indul de csak a gyerta koxos, de azért ezt fenntartásokkal kezelném.
vagy felejtsem el és inkább szánjak rá többet és vegyem az injektoros változatot? van egy fent 565 ezerért
https://www.hasznaltauto.hu/motor/april ... l-15544943
ismeri valaki ezt a gépet, esetleg valakinek az ismerősi körébe tartozik? gyanúsan olcsó, írják, hogy nem indul de csak a gyerta koxos, de azért ezt fenntartásokkal kezelném.
vagy felejtsem el és inkább szánjak rá többet és vegyem az injektoros változatot? van egy fent 565 ezerért
-
- Új tag
- Vele motorozok: Pegaso 650
- Kapcsolat:
Szisztok
Tudnátok ajánlani megbizhato szerelőt Bp., Pestmegye déli részén?
Tudnátok ajánlani megbizhato szerelőt Bp., Pestmegye déli részén?
-
- Új tag
- Vele motorozok: Aprilia Strada 650
- Kapcsolat:
Sziasztok!
Tudna valaki egy képet feltenni, vagy egy robbantott ábrán bejelölni, hogy hol találom meg a 2006-os aprilia stradámon az alapjárati levegő csavarokat?
Előre is köszi.
Tudna valaki egy képet feltenni, vagy egy robbantott ábrán bejelölni, hogy hol találom meg a 2006-os aprilia stradámon az alapjárati levegő csavarokat?
Előre is köszi.
-
- Új tag
- Vele motorozok: Pegaso 650 Strada
- Kapcsolat:
blazed írta:sziasztok! utóbbi időben egyre jobban vágyok a futurám mellé egy 600 köbcenti körüli túraendúróra, és most belebotlottam ebbe a hirdertésbe:
Hali! Nem tudom, hogy aktuális-e még, de az enyém eladó, bár lehet, hogy más kategória mint amit te keresel

https://www.hasznaltauto.hu/motor/april ... o-15742563
Facen pörög a Pegaso club hungary, érdemes csatlakozni oda is.
-
- Új tag
- Vele motorozok: Aprilia pegaso ie
- Kapcsolat:
Sziasztok! Van egy 2004-es pegaso ie mocim.Nehezen indul hidegen és széthuztam az injektor csatiját nem-e ő vacakol.Azota ég az injektor lámpa és a hőfokmérö szerint melegszik.Tudna valaki segiteni,hogyan lehet kiütni ezt a hibát?
-
- Kíváncsi
- Vele motorozok: Pegaso 650 ie
- Kapcsolat:
Szia!Tiborka írta:Sziasztok! Van egy 2004-es pegaso ie mocim.Nehezen indul hidegen és széthuztam az injektor csatiját nem-e ő vacakol.Azota ég az injektor lámpa és a hőfokmérö szerint melegszik.Tudna valaki segiteni,hogyan lehet kiütni ezt a hibát?
Ha még nem késő, akkor a letölthető szerelési útmutatóban le van írva, hogy a diagnosztikai csatlakozó melyik két tüskéjét kell rövidre zárni 12 másodpercre és akkor kivillogja a hibát, majd törli a hibatárolót.
A hőfokmérő meg nekem pl. állandóan 20 fokkal többet mutatott, mint a valós, nem biztos, hogy tényleg melegszik, ki kellene mérni valahogy.
Nekem anno egy injektortisztítás és egy TPS csere segített. Egyik sem drága, gyárival megegyező TPS-t tudsz venni 2-3000 forintért, az injektortisztítás is hasonló árban volt.
Nekem kellett még később ECU-t is cserélnem, hogy teljesen stabil legyen a rendszer, lehet, ezt te megúszod. De ha mégsem, akkor pont van egy eladó ECU-m.

Üdv,
Dani
-
- Új tag
- Vele motorozok: Aprilia pegaso
- Kapcsolat:
Sziasztok.
Lenne egy 2006os 660 pegasom aminek az a baja hogy ömlik a benzin a hengerbe. Alapjárat egyáltalán nincs fordulaton viszont már szépen jár.
Hiba kód nincs viszont a műszerfal kiírja, hogy szervizre lenne szükség.
Esetleg valami tipp, hogy merre induljak el a hiba keresés én?
Üdv Norbert
Lenne egy 2006os 660 pegasom aminek az a baja hogy ömlik a benzin a hengerbe. Alapjárat egyáltalán nincs fordulaton viszont már szépen jár.
Hiba kód nincs viszont a műszerfal kiírja, hogy szervizre lenne szükség.
Esetleg valami tipp, hogy merre induljak el a hiba keresés én?
Üdv Norbert
- blazed
- Kíváncsi
- Vele motorozok: RST 1000 Futura
- Kapcsolat:
Bocsi a lassú válaszért nem vettem észre, hogy írtálpestazje írta:blazed írta:sziasztok! utóbbi időben egyre jobban vágyok a futurám mellé egy 600 köbcenti körüli túraendúróra, és most belebotlottam ebbe a hirdertésbe:
Hali! Nem tudom, hogy aktuális-e még, de az enyém eladó, bár lehet, hogy más kategória mint amit te kereselLaci szervizelte végig, elég jó állapotban van:
https://www.hasznaltauto.hu/motor/april ... o-15742563
Facen pörög a Pegaso club hungary, érdemes csatlakozni oda is.

Nagyon pöpec a gép és mindennapi rohangálósnak amúgy tökéletes lenne, és egyszer még elképzelhető, hogy lesz egy ilyenem de most én inkább a régebbieket néztem amik sokkal inkább valók terepre, a nagyobb átmérőjű első kerék és küllős felnik miatt. Meg nem utolsó sorban egy ilyen szép paripát mint a tied sajnálnék terepen nyúzni, ahhoz túl jó állapotban van!