Andris írta:Mindig is furcsáltam ezeket a nyelveket.A rokonságom fele svéd és annyira furán beszélnek..

Próbálom hasonlítani valamelyik nyelvhez,de nem nagyon megy

nemrég kaptam 1 szöveget. 1 magyar professzor fejti ki kutatásainak eredményét. Az ősmagyarságot kereste, kutatta. Tanulmányai szerint megtalálhatóak mind a mai napig - Ázsiában. Ha jól emlékszem, Azerbajdzsán, vagy mi. Az Ural hegység csak rövid pihenő volt őseinknek.
Az általunk tanult történelmet - ismétlem: nem én állítom, hanem a prof!!! - anno a Habsburgok állították össze. Azért ilyen - mondja - , mert az kellett a magyaroknak, hogy ne legyenek büszkék. (Szigorúan zárójelbe írom:! Ha igazak kutatásainak eredményei, akkor a Habsburgok tökéletes munkát végeztek, hiszen a büszkeségünket - szerintem - annyira elveszítettük, hogy a mai napig is a mások portájával foglalkozunk a sajátunk helyett!)
Azt írja a prof, hogy amikor Európában még kölest, kását ettek, akkor a magyarok már legalább tíz! féle füszert használtak, és a szárított, porrá zúzott húsból és a többi dologból a zacskós leves elődjét tudták főzni. Nem utolsó sorban a tésztát is ismerték!
Ne húzzatok karóba! Igaz, vagy nem, énnekem jobban tetszik, mint az, amit tanultam.
A finnekról szólva meg bennem nem maradt meg - talán mert nem is érdekelt az előadás - , hogy tulajdonképpen az Észtországi halászok kerestek új területi lehetőséget, és az ott élő Lappokat űzték fel északabbra. Majd az idő múlásával hol Svéd, hol meg az Orosz Cár uralma alatt tengették életüket. Amit most leírtam, azokat kint, meg idahaza, visszaérkezésemet követően tanultam.
Röviden ennyi. Majd a talikra igyekszem felkészülni, hogy szóban - akit érdekel - tudjak dumálgatni erről.